Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/519
Назва: Філософські засади та структура екологічної культури особистості
Автори: Вовчанський, Микола
Ключові слова: екологія
екологічна криза
екологічна культура
особистість
якість
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич : Коло
Бібліографічний опис: Вовчанський, Микола. Філософські засади та структура екологічної культури особистості / М. Вовчанський // Молодь і ринок. - 2018. - № 4. - С. 140-144.
Короткий огляд (реферат): У статті на основі аналізу існуючих проблем у галузі екологічної освіти та виховання здійснено спробу визначити та схарактеризувати сутність та структурні компоненти екологічної культури особистості. З’ясовано, що екологічна культура особистості – це соціальна й індивідуальна якість людини, яка, по-перше, відображає характер її ставлення до соціоприродного середовища; по-друге, виявляється в ціннісних орієнтаціях, котрі мотивують екологічну діяльність; по-третє, реалізується в усіх видах пізнання, перетворення та збереження соціоприродного довкілля і здоров’я людини; по-четверте, зумовлена соціальним механізмом її формування та розвитку. Вона формується в результаті взаємодії об’єктивних умов (система соціальних інститутів, відносин і зв’язків, які ставлять певні вимоги до особистості) та суб’єктивних чинників (соціально зумовлені спонукальні сили особистості).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/519
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
131623-Микола Вовчанський-282860-1-10-20180518.pdf307 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.