Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2815
Назва: Parables in the students' education at higher learning institutions of Ukraine and the United States
Інші назви: Притчі у вихованні студентів закладів вищої освіти України і США
Автори: Zvarych, Iryna
Ключові слова: рівень якості знань
булінг
системний підхід
притча
виховання молоді
заклад освіти
осмислення
освіта
розвиток
еволюція
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Zvarych, Iryna. Parables in the students' education at higher learning institutions of Ukraine and the United States / I. Zvarych // Молодь і ринок. - 2020. - №2. - С. 36-41. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): Проблема булінгу широко дискутується на сторінках Інтернет-сайтів, газет, наукових журналів тощо.Вона щороку набирає все більшої актуальності в нашій країні, оскільки достеменно не вивчена з позиції як теоретичних досліджень, так і практики. Саме тому з кожним роком у психологів з’являється все більше нових напрямів професійної діяльності щодо з’ясування причин, чому починають діти виокремлювати із колективу класу, групи того, над ким можна насміхатися і познущатися. Останнім часом в учнів, вчителів,батьків з’являється багато питання, зокрема таких, що хтось постійно дзвонить та щось вимагає;призначають зустрічі та напрошуються мати стосунки; в чаті дуже багато образливого пишуть на адресу дитини або про інших гравців, коли вони грають; в соціальних мережах постійно хтось ставить безпідставні запитання та дошкуляє інформацією тощо.Саме тому у статті розглядається системний підхід, як один із методів профілактики насильства табулінгу у закладах освіти; з’ясовуються поняття “булінг”, “кібербулінг”, зокрема “кібермоббінг”, “Інтернет-мобінг”; висвітлено значимість і важливість притчі у вихованні молоді та застереженні її від насильства,у тому числі роль притчі, що сприяє досягненню цілей і мети в профілактиці насильства і булінгу; зосередженоувагу на зростанні агресивності у вихованців, що проявляється у таких реакціях як: злість, підлість, образа,роздратування, схильність до фізичних дій, зокрема, готовність вирішити проблеми та врегулювати спірні питання за допомогою фізичної сили; досліджено статистичні дані щодо прояву булінгу у навчальних закладах освіти України і США.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2815
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
211799-Текст статті-477230-1-10-20200912.pdf555,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.