Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1390
Назва: Ретроспективний аналіз становлення онтологічного статусу суб'єктності у процесі самоусвідомлення особливості
Автори: Нестерова, Ірина
Ключові слова: суб’єкт
особистість
суб’єктність
суб’єктні прояви
педагогічний процес
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Нестерова, Ірина. Ретроспективний аналіз становлення онтологічного статусу суб'єктності у процесі самоусвідомлення особливості / І. Нестерова // Молодь і ринок. - 2018. - № 10. - С. 142-146.
Короткий огляд (реферат): У статті актуалізовано потребу втілення ідеї суб’єктності особистості з педагогічної точки зору. З цією метою проаналізовано основні тенденції становлення уявлення про суб’єктну сутність особистості у вітчизняній науковій традиції, розкривається специфіка людського способу існування як активно перетворююча, свідома, громадська діяльність; дано визначення суб’єктності та суб’єкту, розглянуті основні атрибутивні характеристики цих особистісних властивостей. Розвиток поглядів на природу суб’єктності та її детермінацію розглянуто на основі існуючих періодизацій вивчення суб’єктної проблематики та які дозволили визначити генезис категорій “суб’єкт” і “суб’єктність”. Виокремлено проблему узагальнення й інтерпретації різних варіантів розуміння науковцями суб’єктності з філософського, соціального, психологічного й педагогічного поглядів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1390
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
147043-Текст статті-317037-1-10-20181111.pdf319,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.