Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/862
Назва: Формування у майбутніх учителів гуманістичного світогляду у творчій спадщині педагогів
Автори: Павинська, Наталія
Ключові слова: гуманізм
світогляд
формування
майбутні вчителі
творча спадщина
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич : Коло
Бібліографічний опис: Павинська, Наталія. Формування у майбутніх учителів гуманістичного світогляду у творчій спадщині педагогів / Н. Павинська // Молодь і ринок. - 2018. - № 6. - С. 76-80.
Короткий огляд (реферат): Соціально-економічні перетворення, що відбуваються сьогодні, зумовили пошук нових світоглядних орієнтирів нашого суспільства. Тому в умовах переоцінки, зміни усталених цінностей як ніколи важливим є акцентування уваги закладів вищої освіти на підготовці вчителя, здатного керувати гармонійним розвитком особистості школярів, залучати їх до загальнолюдських ідеалів і духовних цінностей. Суспільством затребуваний вчитель, який виступає активним суб’єктом педагогічного процесу, здатний не тільки до адаптації, а й готовий працювати в нових умовах, що змінюються. У статті проаналізовано проблеми гуманістичного світогляду та розкрито погляди педагогів на формування у майбутніх учителів гуманістичного світогляду. Звернено увагу на творчу спадщину педагогів-гуманістів Ш. Амонашвілі, А. Макаренка, Г. Сковороди, В. Сухомлинського, К. Ушинського.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/862
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
136872-Текст статті-294448-1-10-20180709.pdf323,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.