Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/625
Назва: PECULIAR FEATURES OF THE ENGLISH INTERNET DISCOURSE: PRAGMATIC AND SOCIOLINGUISTIC ASPECTS
Автори: Boychuk, Nataliia
Kharkavtsiv, Iryna
Ключові слова: інтернет-дискурс
інтернет-комунікація
гіпертекст
комп’ютерно-опосередкована комунікація
мова інтернету
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Boychuk, Nataliia. PECULIAR FEATURES OF THE ENGLISH INTERNET DISCOURSE: PRAGMATIC AND SOCIOLINGUISTIC ASPECTS / N. Boychuk, I. Kharkavtsiv // Проблеми гуманітарних наук : зб. наук. праць ДДПУ імені Івана Франка / [редкол.: Н. В. Скотна, М. Ю. Федурко, М. П. Баган та ін.] ; МОН України. - Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка, 2019. - Вип. 44 : Філологія. - S. 19-27.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто один із об’єктів сучасної дискурсології – інтернет-дискурс. Мета статті – аналіз інтернет-дискурсу та систематизація соціолінгвістичних та прагматичних факторів, що визначають особливості його мови. Об’єкт дослідження – англомовний інтернет-дискурс, а предмет – соціолінгвістичні особливості інтернет-дискурсу. У статті проаналізовано різні підходи до трактування інтернет-дискурсу сучасними лінгвістами, розмежовано поняття «віртуальний дискурс», «комп’ютерний дискурс», «електронний дискурс», «мережевий дискурс» та «інтернет-дискурс». Ідеться також про системний підхід до вивчення англомовного інтернетдискурсу, де мова трактується як нова форма комунікації, що відіграє важливу роль у житті суспільства поряд з іншими великими системами. Відповідно до особливостей функціонування англомовного інтернет-дискурсу окреслено його цілі та стратегії з урахуванням соціолінгвістичних чинників та прагматичного підходу. Інтернет-дискурс проаналізовано як феномен, що містить в собі специфічні ознаки особистісно-орієнтованого дискурсу. Результати дослідження спонукають до таких висновків: сучасний інтернет-дискурс курсу зазнають різноманітних модифікацій, перетворюючи його в окремий спосіб комунікації. Інтерпретація мови інтернету, її вплив на літературну англійську мову, лінгвістичні та екстралінгвістичні чинники мови інтернету в комунікативному процесі можуть стати предметом подальших досліджень. є складним конгломератом різних функціональних стилів та форм мовлення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/625
Розташовується у зібраннях:Проблеми гуманітарних наук. Серія Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Boychuk Nataliia.pdf400,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.