Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/608
Назва: Метафора як засіб омовлення поняттєвого апарату міжкультурної комунікації
Автори: Кондратів, Іванна
Ключові слова: терміносполука
міжкультурна комунікація
вторинна номінація
семантичне поле
метафоричне слововживання
поняттєвий апарат
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Кондратів, Іванна. Метафора як засіб омовлення поняттєвого апарату міжкультурної комунікації / І. Кондратів // Проблеми гуманітарних наук : зб. наук. праць ДДПУ імені Івана Франка / [редкол.: Н. В. Скотна, М. Ю. Федурко, М. П. Баган та ін.] ; МОН України. - Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка, 2018. - Вип. 42 : Філологія. - С. 39–47.
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено спробу аналізу й систематизації термінів та терміносполук міжкультурної комунікації, утворених способом вторинної номінації; показано шляхи взаємопроникнення та розширення семантичних полів від прямого значення слова до переносного; встановлено, що приклади метафоричного слововживання є стрижневими, навіть дискурсотвірними, оскільки становлять більшість і вирізняються високою частотою вживання. Доведено, що вторинні найменування у сфері термінології міжкультурної комунікації формують структурні зв’язки в її межах і в межах мовознавства як макросистеми та засвідчують факт вторинної номінації як дієвого способу виникнення термінологічних новотворів, засобу омовлення галузевого поняттєвого апарату, породження кількісних та якісних змін в окресленій терміносистемі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/608
Розташовується у зібраннях:Проблеми гуманітарних наук. Серія Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кондратів Іванна.pdf651,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.