Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/565
Назва: Ойконіми Галицького та Галицько-Волинського князівств: посесивні архаїчні утворення на -*jь
Автори: Котович, Віра
Ключові слова: Галицьке князівство
Галицько-Волинське князівство
топонімотвірна модель
посесивні утворення з архаїчним суфіксом -*jь
принципи номінації
Дата публікації: 2014
Видавництво: Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Котович, Віра. Ойконіми Галицького та Галицько-Волинського князівств: посесивні архаїчні утворення на -*jь / В. Котович // Проблеми гуманітарних наук : зб. наук. праць ДДПУ / [ред. кол. : Н. В. Скотна (гол. ред.), В. Винницький, М. Зимомря та ін.] ; МОН України, ДДПУ ім. І. Франка. - Дрогобич : ВВ ДДПУ ім. І. Франка, 2014. - Вип. 34 : Філологія. - С. 74–86.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано п’ять ойконімів, локалізованих на теренах колишнього Галицького та Галицько-Волинського князівств і засвідчених у Лаврентіївському та Іпатіївському літописах, – Галич, Збираж (тепер Збараж), Теребовль (тепер Теребовля), Толмач (тепер Тлумач), Удеч (тепер Жидачів). Здійснено огляд опису цих онімів у науковій літературі та доведено, що всі вони утворені за топонімотвірною посесивною моделлю з архаїчним суфіксом -*jь. Розглянуто ключовий принцип, за яким було номіновано найдавніші поселення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/565
Розташовується у зібраннях:Проблеми гуманітарних наук. Серія Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Котович Віра.pdf332,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.