Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/301
Назва: Вербалізація концепту СЛОВО в поезії Івана Франка (на матеріалі збірки "З вершин і низин")
Автори: Федурко, Марія
Огар, Анна
Ключові слова: концепт
провідний концепт
концептуальний компонент
вербалізатор концепту
Дата публікації: 2016
Видавництво: Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Федурко, Марія. Вербалізація концепту СЛОВО в поезії Івана Франка (на матеріалі збірки "З вершин і низин") / М. Федурко, А. Огар // Проблеми гуманітарних наук : зб. наук. праць Дрогобицького держ. пед. ун-ту ім. І. Франка / редкол.: Н. В. Скотна, М. Ю. Федурко, Я. П. Яремко та ін. ; МОН України, ДДПУ ім. І. Франка. - Дрогобич : РВВ ДДПУ ім. І. Франка, 2016. - Вип. 38 : Філологія. - С. 66-74. - Бібліогр. в кінці ст. (12 назв).
Короткий огляд (реферат): У статті йдеться про мовне вираження концепту слово у збірці поезій Івана Франка «З вершин і низин». З’ясовано, що засоби актуалізації та струк-тура концепту зумовлені життєвими настановами поета, його суспільно-полі-тичною позицією, гуманістичними та демократичними прагненнями. Окрім за-фіксованих лексикографічними джерелами компонентів, слово подано також як стимул справедливої боротьби та як символ волі, втілення духу, «вогню», поетового натхнення і його жертовності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/301
Розташовується у зібраннях:Проблеми гуманітарних наук. Серія Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
115692-Федурко М.-245483-1-10-20171120.pdf352,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.