Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2996
Назва: Сенсорне виховання розумового розвитку дітей дошкільного віку
Автори: Свйонтик, Олександра
Ключові слова: сенсорний розвиток
сенсорне виховання
дидактичний матеріал
розумовий розвиток
сенсорна культура
спеціальне розвивальне середовище
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Свйонтик, Олександра. Сенсорне виховання розумового розвитку дітей дошкільного віку / О. Свйонтик // Молодь і ринок. - 2021. - №1. - С. 79-83. - Бібліогр. в кінці ст.(9 назв).
Короткий огляд (реферат): У статті розкривається сутність понять про сенсорний розвиток, сенсорну культуру, сенсорне світосприймання. Проведено аналіз досліджень педагогів та психологів у особливостях розумового розвитку дошкільника. Виокремлено важливість переосмислення кращого доробку педагогів-практиків для врахуванняу методичній організації діяльності.Запропоновано для обговорення проблему виховання дітей дошкільного віку з позиції індивідуального способу впливу, визначено переваги процесу саморозвитку дитини за допомогою спеціального дидактичного матеріалу. Наголошено на необхідності створення позитивної емоційної атмосфери у роботі з дошкільниками,яку створює педагог. Підкреслено необхідність оволодіння методичними знаннями педагогів у процесі організації діяльності з дошкільниками на шляху їх поступального саморозвитку.Описано “дари Фребеля” і подано методичні рекомендації для процесу організації діяльності педагогаз дітьми дошкільного віку в умовах ЗДО. Через коментарі відомих педагогів щодо використання у педагогічній діяльності сенсорного матеріалу М. Монтессорі підкреслено необхідність проведення спеціальних занятьдля підготовки педагогів до правильного застосування системи дидактичних вправ з дошкільниками,популяризації філософських засад Монтессорі педагогіки у просвітницькій роботі з батьками вихованців.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2996
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
228338-Текст статті-519683-1-10-20210401.pdf581,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.