Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2977
Назва: European experience of socialization of schoolchildren with special educational needs: historical context
Інші назви: Європейський досвід соціалізації учнів з особливими освітніми потребами: історичний контекст
Автори: Kozibroda, Larysa
Ключові слова: досвід Німеччини
індивідуальний навчальний план
інклюзивна освітa
психолого-педагогічні аспекти
досвід Італії
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Kozibroda, Larysa. European experience of socialization of schoolchildren with special educational needs: historical context = Європейський досвід соціалізації учнів з особливими освітніми потребами: історичний контекст / L. Kozibroda // Молодь і ринок. - 2020. - №6-7. - C. 67-72. - Бібліогр. в кінці ст. (10 назв).
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню історичного аспекту соціалізації учнів з особливими освітнімипотребами у досвіді Європейських країн. Виконано аналіз науково-педагогічної літератури з проблемидослідження.Встановлено, що соціалізація дітей з особливими освітніми потребами – це складний ібагатофакторний процес, для успішного проходження якого необхідними є не лише зміна ставлення соціумудо дітей з порушеннями розвитку, але й надання матеріальної, фінансової та інших видів допомоги і підтримки,створення належних умов для навчання, розвитку здібностей та особистісних якостей, проходженнясоціально-побутової, психологічної та медичної реабілітації; забезпечення взаємодії між усіма учасникамиосвітнього процесу, всебічного розвитку і формування особистості.Зроблено висновки про те, що інклюзивна освіта за останні кілька десятиліть стала незворотноюсвітовою тенденцією реформування освітніх систем. На шляху до її реалізації європейські країни пройшлишлях науково-теоретичної концептуалізації сутності та розуміння інклюзивної, законодавчої, інституційної,організаційної і фінансової діяльності для розвитку її системи і практики. Результати аналізу досвіду Німеччини та Італії свідчить, що система освіти спрямована на надання можливостей для освоєння знань,умінь та навичок, передбачених навчальною програмою для учнів з особливими потребами відповідного віку,з урахуванням рівня розладів конкретної дитини, реабілітації, спрямованої на підтримку та поліпшення їїздоров’я, адаптаційних можливостей, усунення, якщо це можливо, наявних дисфункцій, а також забезпечує соціальну адаптацію дитини до інклюзивного середовища, розвиток умінь і навичок, що забезпечують її соціалізацію та інтеграцію в суспільство.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2977
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
225740-Текст статті-514190-1-10-20210226 (1).pdf559,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.