Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2971
Назва: Формування особистості школяра в цифрову епоху : можливості та виклики
Автори: Власій, Олеся
Ключові слова: інформаційно-комунікаційні технології
цифрові технології
цифрова епоха
особистість школяра
цифрова освіта
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Власій, Олеся. Формування особистості школяра в цифрову епоху : можливості та виклики / О. Власій // Молодь і ринок. - 2020. - №6-7. - С. 146-151. - Бібліогр. в кінці ст. (16 назв).
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена проблемі формування особистості школяра за умов розвитку цифрових технологій.Авторка проаналізувала останні дослідження та публікації з проблеми формування особистості за умов цифровізції освіти, а також документи Європейського Союзу, резолюції Генеральної Асамблеї ООН тощо.Цифрові технології пропонують нові можливості для доповнення, збагачення і трансформації освіти.Інформаційно-комунікаційні технології є ключовим інструментом для сприяння рівного й всеохопного доступудо освіти, подолання розривів у навчанні, відкриття нових перспектив для вчителів та їхньої професії,підвищення якості та змісту навчання, а також удосконалення системи управління освітою. Схарактризовано виклики і ризики, перед якими опинилася сьогодні класична освіта. Зроблено висновок, що виклики цифрової епохи значною мірою спричиняють переосмислення форм, засобів та методів навчання. Інертність класичної освіти спричинила появу нових форм освіти – неформальної та інформальної. Розглянуто можливі ризики розвитку особистості в різних контекстах цифрових трансформацій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2971
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
225786-Текст статті-514413-1-10-20210227.pdf617,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.