Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2895
Назва: Інклюзивне освітнє середовище : сутність та особливості
Автори: Козуля, Віталій
Ключові слова: студент з особливими освітніми потребами
університет
вища освіта
заклад вищої освіти
інклюзія
інклюзивне освітнє середовище
середовище
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Козуля, Віталій. Інклюзивне освітнє середовище : сутність та особливості / В. Козуля // Молодь і ринок. - 2020. - №5. - С. 131-136. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються сутність інклюзивного освітнього середовища та особливості його впровадження в заклади вищої освіти України для забезпечення права кожної особи на освіту. Інклюзивне освітнє середовище визначається як спеціальне середовище, спрямоване на забезпечення сприятливих умов для навчання і всебічного розвитку учнів (студентів) з різним рівнем здоров’я та освітніми потребами.Створення інклюзивного середовища спрямоване на гармонійне поєднання психолого-педагогічних умов,технічних засобів і ресурсів закладу освіти для організації освітнього процесу з особами, які мають особливі освітні потреби.Організація інклюзивного освітнього середовища в закладах вищої освіти сприятиме появі експериментальних закладів вищої інклюзивної освіти; підвищенню кваліфікації педагогічних працівників з організації інклюзивного навчання студентів з особливими потребами; підвищенню толерантності суспільства до осіб з особливими потребами; розширенню можливостей професійної орієнтації та працевлаштування молоді з особливими потребами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2895
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
216352-Текст статті-505673-1-10-20210114.pdf582,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.