Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2864
Назва: Деякі аспекти соціалізації сучасної дитини у контексті задоволення її соціальних потреб
Автори: Грач, Юлія
Ключові слова: соціальна потреба
соціальна ситуація розвитку
соціалізація
соціальний розвиток
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Грач, Юлія. Деякі аспекти соціалізації сучасної дитини у контексті задоволення її соціальних потреб / Ю. Грач // Молодь і ринок. - 2020. - №3-4. - С. 122-126. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): Формування й розвиток особистості сучасної дитини зумовлений низкою соціально зумовлених впливівсередовища. Соціально-виховними умовами у цьому контексті виступають як позитивні, так і негативно спрямовані соціальні чинники соціалізації дитини у сучасному світі. Глобалізаційні зміни у соціальному,економічному, екологічному та політичному вимірах суспільства слугують тією платформою, на якій вибудовуються якісно і кількісно нові цінності, орієнтири, ставлення до світу, до самого себе, до життя взагалі. Вимоги та виклики сучасного світу нерідко суперечать соціальним і психологічним можливостям особистості дитини, ускладнюють, а, подекуди, й унеможливлюють гармонійний розвиток і соціалізацію дитини. Не заперечуючи зроблених сучасною наукою висновків щодо процесу соціалізації та задоволення соціальних потреб дитини, вважаємо за доцільне детальніше обґрунтувати деякі аспекти розвитку та соціалізації дитини у контексті задоволення її соціальних потреб. У статті автор пропонує до розгляду результати спостереження взаємодії соціально-виховних впливів інститутів соціалізації на процес розвитку й становлення особистості дитини у контексті задоволення її соціальних потреб.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2864
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
216727-Текст статті-490054-1-10-20201119.pdf585,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.