Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2796
Назва: Організаційно-методичні засади підготовки вчителів в умовах інклюзивної школи у Франції
Автори: Козіброда, Лариса
Ключові слова: французька система освіти
підвищення кваліфікації
діти з особливими освітніми потребами
інклюзивна освіта
інклюзивне навчання
педагогічні кадри
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Козіброда, Лариса. Організаційно-методичні засади підготовки вчителів в умовах інклюзивної школи у Франції / Л. Козіброда // Молодь і ринок. - 2020. - №1. - С. 107-110. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню організаційно-методичних основ підготовки педагогічних кадрівдо роботи в умовах інклюзивного освітнього середовища у Франції. Висвітлено особливості підготовки вчителів першого і другого ступенів до впровадження інклюзивних форм навчання в освітню практику Франції,зокрема акцентовано увагу на формуванні професійних якостей педагогів, їхніх уміннях та компетенціях, які сприяють ефективному здійсненню процесу навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами. У статті наголошується, що важливим засобом забезпечення якості освітніх послуг у системі інклюзивної освіти має стати випереджальна модифікація змісту підготовки кадрів інклюзивної освіти, що базуєтьсяна безперервному навчанні та самовдосконаленні. Вона полягає в необхідності постійного вдосконалення навчальних програм, методик викладання, проведення курсів підвищення кваліфікації та тренінгів. У французькій системі освіти підвищення кваліфікації педагогічних кадрів відбувається через лекційні й практичні заняття, консультації з різними фахівцями, використання спеціальних професійних он-лайнплатформ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2796
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
195962-Текст статті-436833-1-10-20200219.pdf750,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.