Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2682
Назва: Соціально-педагогічні умови впровадження неформальної освіти в освітнє середовище закладів вищої освіти
Автори: Рутьян, Леся
Ключові слова: вища освіта
неформальна освіта
заклади вищої освіти
освітнє середовище
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Рутьян, Леся. Соціально-педагогічні умови впровадження неформальної освіти в освітнє середовище закладів вищої освіти / Л. Рутьян // Молодь і ринок. - 2019. - № 10. - С. 162-166. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано сутнісні характеристики неформальної освіти у сучасному соціумі, зокрема,інституціоналізованість, цілеспрямованість, спланованість, варіативність. Виокремлено значущість неформальної освіти з-поміж інших видів, розкрито її сутність та перспективи впровадження у освітній простір закладів вищої освіти.Досліджено специфіку неформальної освіти та особливості її здобуття. Запропоновано ефективні соціально-педагогічні умови впровадження неформальної освіти в освітнє середовище закладів вищої освіти,а саме: просвітницьку роботу з науково-педагогічними працівниками щодо перспективності використання в освітньому процесі потенціалу неформальної освіти; науково-методичне забезпечення впровадження неформальної освіти у процес підготовки майбутніх фахівців; ознайомлення викладачів і студентів зі специфікою, джерелами та інструментарієм неформальної освіти; інформаційний супровід викладачами та кураторами академічних груп студентів-здобувачів неформальної освіти; сприяння залученню якомога більшої кількості студентів до неформальної освіти, яка дозволяє уже з перших курсів отримувати необхідні для майбутньої професійної діяльності знання, уміння та навички, отримати безцінний досвід спілкування з поважними представниками галузі та, в подальшому, долучитись до професійного товариства тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2682
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
187329-Текст статті-416524-1-10-20191214.pdf291,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.