Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2452
Назва: Mobility and language learning: using online platforms for learning foreign languages
Автори: Shykun, Alla
Ключові слова: мультимодальність
мобільність
онлайн платформи
онлайн навчання мови
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Shykun, Alla. Mobility and language learning: using online platforms for learning foreign languages / A. Shykun // Людинознавчі студії : зб. наук. праць ДДПУ імені Івана Франка / М-во освіти і науки України, ДДПУ ім. І.Франка; [редкол.: М. М.Чепіль (гол. ред.), Л. Морська, Н. Мукан та ін.]. - Дрогобич : ВД Гельветика, 2023. - Вип. 16/48 : Педагогіка. - С. 224-228.
Короткий огляд (реферат): Мобільність може мати значний вплив на вивчення мови, оскільки відкриває для учнів нові мовні та культурні середовища. Занурення – один з найефективніших способів вивчення мови. Коли учнів оточує мова, яку вони намагаються вивчити, учні змушені використовувати її та адаптуватися до нових способів спілкування. Мобільність надає учням можливість зануритися в мову, подорожуючи за кордон або проживаючи в приймаючій сім’ї. Останнім часом онлайн-платформи стають все більш популярними для вивчення англійської мови. Існує кілька переваг використання онлайн-платформ для вивчення мови, зокрема зручність, гнучкість і можливість спілкуватися з носіями мови. Однією з найважливіших переваг онлайн-вивчення мови є те, що воно дозволяє учням навчатися у своєму власному темпі та за власним розкладом. Це особливо корисно для тих, хто має напружений графік або обмежений доступ до мовних шкіл чи репетиторів. Онлайн-платформи також пропонують широкий спектр ресурсів і матеріалів, включаючи відео, інтерактивні вправи та практичні тести, які можуть допомогти учням швидко й ефективно покращити свої мовні навички. Спосіб вивчення іноземних мов змінився за допомогою мобільних технологій. з'явилося поняття мобільних учнів (МLs). Тобто це студенти, які використовують для вивчення мови сучасні інновації у сфері мобільного зв’язку. Мобільні технології дозволили використовувати таку сучасну форму навчання іноземних мов, як онлайн-платформа. Це освітнє середовище, яке створює своєрідний віртуальний світ і надає багато можливостей, зокрема мультимодальних, мобільних та соціальних (Jones and Hafner, 2012; Richards, 2015). Дослідження показують, що є багато переваг використання онлайн-платформ і мобільних технологій у вивченні та викладанні мови. Крім того, мобільні учні можуть походити з різних культурних і лінгвістичних середовищ, однак вони однаково успішно використовують онлайн-платформи для вивчення мов (Ho, 2018). У статті розглядаються можливості та переваги вивчення іноземних мов за допомогою онлайн-платформ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2452
Розташовується у зібраннях:Людинознавчі студії. Серія Педагогіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
402-Текст статті-979-1-10-20230707.pdf274,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.