Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2425
Назва: Науково-освітні проєкти НАТО в Україні
Автори: Іваницька, Оксана
Ключові слова: освіта
наукова діяльність
освітня діяльність
НАТО
проєктна діяльність
право на освіту
безпека
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Іваницька, Оксана. Науково-освітні проєкти НАТО в Україні / О. Іваницька // Людинознавчі студії : зб. наук. праць ДДПУ імені Івана Франка / М-во освіти і науки України, ДДПУ ім. І.Франка; [редкол.: М. М.Чепіль (гол. ред.), Л. Морська, Н. Мукан та ін.]. - Дрогобич : ВД Гельветика, 2023. - Вип. 16/48 : Педагогіка. - С. 111-116.
Короткий огляд (реферат): Наголошено, що підтримка світовою спільнотою України в боротьбі проти російської агресії здійснюється сьогодні не лише на рівні військової допомоги, а й у всіх сферах соціального життя. Розуміння особливостей науково-освітніх проєктів у межах співпраці Україна НАТО сприятиме залученню до такої діяльності широкого кола зацікавлених осіб, що сприятиме усесторонній реалізації права на освіту, вдосконаленню співробітництва і використання наукових здобутків для забезпечення миру у світовому просторі. Мета статті – проаналізувати особливості та тенденції розвитку науково-освітніх проєктів НАТО в Україні. Методика включає комплексний аналіз та узагальнення наявного науково-теоретичного матеріалу та формулювання відповідних висновків і рекомендацій. Під час дослідження використовувалися наступні методи наукового пізнання: термінологічний, системно-структурний, діалектичний, порівняльний, логіко-нормативний, логіко-семантичний. Наукова новизна статті полягає у тому, що здійснено комплексний аналіз науково-освітньої співпраці та проєктної діяльності НАТО в Україні, що триває з 1991 року і сьогодні актуалізувалася з огляду на виклики війни росії проти України. Активна підтримка і надання допомоги у навчанні військових, реалізація науково-дослідних програм по забезпеченню екологічної безпеки та вироблення стратегічних підходів у сфері науки та охорони довкілля через надання фінансової підтримки, реалізацію освітніх практик сприяє усебічній співпраці України зі світовим співтовариством в рамках програми НАТО "Наука заради миру та безпеки". Така діяльність допоможе Україні інтегруватися у світове наукове співтовариство на умовах паритету у всіх напрямах науководослідної діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2425
Розташовується у зібраннях:Людинознавчі студії. Серія Педагогіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
385-Текст статті-945-1-10-20230707.pdf316,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.