Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2161
Назва: Початок збройної агресії Росії проти України за матеріалами газети "Нью-Йорк Таймс" (27 лютого - 4 березня 2014)
Автори: Петречко, Олег
Масненко, Віталій
Ключові слова: «Нью-Йорк Таймс»
Україна
Російська збройна агресія
пропаганда
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Петречко, Олег. Початок збройної агресії Росії проти України за матеріалами газети "Нью-Йорк Таймс" (27 лютого - 4 березня 2014) / О. Петречко, В. Масненко. - 2021 // Проблеми гуманітарних наук : зб. наук. праць ДДПУ імені Івана Франка / М-во освіти і науки України, ДДПУ ім. І. Франка ; [редкол.: Ю. Стецик (гол. ред.), Р. Попп, Г. Гриценко та ін.]. - Дрогобич : Вид. дім "Гельветика", 2021. - Вип. 6/48 : Історія. - С. 435-453.
Короткий огляд (реферат): Мета дослідження: проаналізувати відображення початкового етапу російської агресії проти України на сторінках газети «Нью-Йорк Таймс». Методологія дослідження базується на принципі науковості, а також на використанні загальнонаукових методів, зокрема, методів аналізу і синтезу, а також методу контент-аналізу. Наукова новизна полягає в тому, що вперше в історіографії було зроблено висновок щодо недієвості російської пропаганди, спрямованої на американське суспільство, у перші дні військової агресії Росії проти України. Висновки. Газета «Нью-Йорк Таймс», з моменту захоплення військовим російським підрозділом будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим, приділяла багато уваги російській агресії проти України. За період з 27 лютого до 4 березня кожен номер газети містив матеріали, які безпосередньо висвітлювали російську агресію чи торкалися цієї проблеми опосередковано. Автори матеріалів оперативно висвітлювали поточну ситуацію, а з урахуванням різниці у часі між Україною та США, репортажі в електронній, а подекуди і у друкованій версії газети могли з’являтися того ж календарного дня, що і коментована подія. Події в Україні висвітлювалися доволі повно та об’єктивно, наводилася позиція як української, так і російської сторони, висловлювання мешканців Криму. Спроби російської пропаганди сформувати негативне ставлення американського суспільства до України та Революції Гідності не мали успіху.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2161
Розташовується у зібраннях:2021 № 6/48

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
228532-Текст статті-524514-1-10-20210427.pdf820,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.