Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2135
Назва: Відомий та невідомий Стефан Ковалів: біографічний портрет
Автори: Драган, Володимир
Ключові слова: Стефан Ковалів
Борислав
життя
діяльність
біографічний портрет
творча спадщина
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Драган, Володимир. Відомий та невідомий Стефан Ковалів: біографічний портрет / В. Драган. - 2021 // Проблеми гуманітарних наук : зб. наук. праць ДДПУ імені Івана Франка / М-во освіти і науки України, ДДПУ ім. І. Франка ; [редкол.: Ю. Стецик (гол. ред.), Р. Попп, Г. Гриценко та ін.]. - Дрогобич : Вид. дім "Гельветика", 2021. - Вип. 6/48 : Історія. - С. 110-129.
Короткий огляд (реферат): Мета дослідження – на основі значного джерельного масиву й історіографії, окреслити основні загальновідомі та малознані факти із життя й різнобічної діяльності видатного громадсько-освітнього діяча, публіциста, письменника – Стефана Коваліва. Методологія дослідження передбачає використання загальнонаукових принципів історизму, об’єктивності та системності. Нами застосовано загальнонаукові (аналіз і синтез), загально- (проблемно-хронологічний і періодизації) та спеціально-історичні (історико-порівняльний та історико-генетичний) методи. Опорними у процесі проведеного дослідження, стали теоретико-методологічні засади «інтелектуальної історії» та «інтелектуальної біографії». Наукова новизна запропонованої статті передовсім полягає у тому, що на основі багатостороннього аналізу значного джерельного масиву, вперше зроблено спробу більш комплексного висвітлення біографічного портрета Стефана Коваліва із введенням до наукового обігу маловідомих фактів із його життя та різнобічної діяльності. Висновки. Подані у статті матеріали до біографічного портрета Стефана Коваліва, дають усі підстави стверджувати, що його життя і багатогранна діяльність суттєво вплинули на процес формування історії Галицького краю, а полишена ним різноаспектна творча спадщина і надалі позначається на формуванні соціокультурного розвитку різних поколінь та верств українського суспільства. Окрім того, доведено, що упродовж останньої третини ХІХ – початку ХХ ст., Стефан Ковалів, завдяки своїй багатогранній діяльності, був активною рушійною силою в процесі історичного поступу Галицького краю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2135
Розташовується у зібраннях:2021 № 6/48

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
228474-Текст статті-525413-1-10-20210430.pdf644,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.