Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1567
Назва: Professionally significant competencies of teachers at higher learning institutionsin the usa and ukraine: (comparative aspect)
Інші назви: Професійно значущі компетентності викладачів закладів вищої освіти США та України: (порівняльний аспект)
Автори: Marushkevych, Alla
Zvarych, Iryna
Ключові слова: Higher Learning Institutions
заклади вищої освіти
lecturers
викладач вищої школи
competitiveness
конкурентоспроможність
reform
реформування
competence
компетентність
“professional competence”
“педагогічна компетентність”
“professional competence”
“професійна компетентність”
students
студентська молодь
pedagogical activity
педагогічна діяльність
comparative aspect
порівняльний аспект
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Marushkevych, Alla. Професійно значущі компетентності викладачів закладів вищої освіти США та України: (порівняльний аспект) / А. Марушкевич, І. Зварич // Молодь і ринок. - 2019. - № 4. - С. 16-22. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті наголошено на значущості показника освітнього рівня молодого населення країни і його вплив на стан інтеграції у світовий освітній простір. Розкривається суть найважливіших професійно значущих компетентностей сучасних викладачів закладів вищої освіти США та України (в змістовому порівнянні); вказується на необхідність змін у сфері вищої освіти, її реформ, пов’язаних із потребою підготовки фахівців, здатних конкурувати на ринку праці в умовах суворого відбору; акцентується увага на модернізації за рахунок поліпшення якості знань, розвитку здібностей студентської молоді; доводиться значення вчасного реагування на запити студентів, спрямування викладацької, навчально-методичної, науково-дослідної роботи викладача вищої школи на забезпечення їх необхідною інформацією, даними своїх персональних наукових досліджень. Приділена значна увага трактуванню терміна “компетентність”, аналізу його змістового наповнення в американських і українських наукових джерелах та проблемі мовної компетентності викладачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1567
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
168362-Текст статті-370864-1-10-20190523.pdf293,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.