Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1497
Назва: Поняття "професійна позиція" у науковому дискурсі
Автори: Іванова, Олена
Ключові слова: позиція
професійна позиція
особистісна позиція
життєва позиція
професійна діяльність
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Іванова, Олена. Поняття "професійна позиція" у науковому дискурсі / О. Іванова // Молодь і ринок. - 2019. - № 1. - С. 130-135. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто сутність поняття “позиція” в загальному сенсі й як терміну професійної сфери в аспекті наук, що досліджують процеси й результати професійної діяльності й професійної взаємодії: психології, соціології, філософії освіти. Здійснено аналіз вітчизняного та зарубіжного досвіду інтерпретації поняття “професійна позиція”. З’ясовано, що зазначений концепт розглядається як інтегративний феномен, що є характеристикою особистості в цілому; як спосіб реалізації базових цінностей особистості у її взаємостосунках із іншими людьми; як центральний компонент освіченості особистості; як результат взаємопроникнень соціальних, професійних та індивідуальних типових рис особистості; як система ставлень особистості до професії. Представлено власне розуміння концепту “професійна позиція”.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1497
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
158765-Текст статті-346732-1-10-20190306.pdf337,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.