Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1475
Назва: Формування міжкультурної компетентності у професійній підготовці сучасного фахівця
Автори: Костенко, Дмитро
Ключові слова: компетенція
компетентність
міжкультурна компетентність
соціокультурна компетентність
комунікативна компетентність
культура
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Костенко, Дмитро. Формування міжкультурної компетентності у професійній підготовці сучасного фахівця / Д. Костенко // Молодь і ринок. - 2019. - № 1. - С. 23-28. - Бібліогр. в кінці ст.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано сутність понять “компетенція”, “компетентність”, визначено види компетентності, зокрема, міжкультурної, задля ефективної взаємодії з представниками інших культур. Проведено більш детальний аналіз самого терміну “компетентність” та виявлено його компоненти. Наголошено на соціокультурному значенні міжкультурної компетентності в сучасному суспільстві. Проаналізовано етимологічну близькість термінів “компетенція” і “компетентність”, враховуючи сучасну вітчизняну та зарубіжну літературу. Висвітлено питання професійної компетентності з точки зору акмеології. Акцентовано увагу на певній сукупності знань, навичок і умінь, загальних для всіх комунікантів, для повноцінного культурного взаєморозуміння партнерів по спілкуванню з представниками інших культур в реальному полі міжкультурної комунікації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1475
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
158314-Текст статті-345767-1-10-20190303.pdf248,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.