Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1225
Назва: Досвід Фінляндії в організації співпраці школи і батьків учнів: перспективи використання в Україні
Автори: Волкова, Яна
Ключові слова: освіта
педагогічна просвіта
співпраця школи і родини
самоцінність
особистість
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич : Коло
Бібліографічний опис: Волкова, Яна. Досвід Фінляндії в організації співпраці школи і батьків учнів: перспективи використання в Україні / Я. Волкова // Молодь і ринок. - 2018. - № 8. - С. 156-159.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто окремі аспекти порівняльного аналізу педагогічно цінного досвіду організації педагогічної співпраці школи і батьків учнів в Україні (на прикладі досвіду В. Сухомлинського) і Фінляндії. Виявлено, що основою організації такої співпраці є принципові положення: індивідуалізації і рівності, гуманізації і високої міри довіри в освіті, принцип розвиваючого середовища, визнання необхідності високого рівня підготовки і оплати праці учителя. Проведено аналіз теоретичних праць вітчизняних та зарубіжних фахівців, який свідчить, що у контексті дослідження досвід Фінляндії є цінним з позицій організації зворотного зв’язку в системі “педагог-батьки дитини”, орієнтуванні на реальний запит ринку праці, спрямування співпраці учителів і батьків на вироблення у дитини компетенцій успішного життя, а не досвіду подолання проблем і соціально-педагогічних кризів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1225
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
141895-Текст статті-304290-1-10-20180909.pdf221,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.