Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1161
Назва: Мистецтво як чинник творчо-особистісної спрямованості освіти
Автори: Білан, Тетяна
Ключові слова: мистецтво
освіта
педагогіка мистецтва
художнє пізнання
культура,
культуро- творчість
творча особистість
художня культура
Дата публікації: 2018
Видавництво: Дрогобич: Коло
Бібліографічний опис: Білан, Тетяна. Мистецтво як чинник творчо-особистісної спрямованості освіти / Т. Білан // Молодь і ринок. - 2018. - № 8. - С. 76-80.
Короткий огляд (реферат): У статті аналізуються чинники впливу освіти на розвиток духовної культури особистості та висвітлюються особливості філософсько-педагогічного осмислення ролі мистецтва в освітньому просторі. Доведено, що мистецтво виступає основою розвитку творчої індивідуальності за умови його залучення до творчої взаємодії з ним на засадах педагогіки мистецтва, що поєднує в собі усі його педагогічні функції й репрезентує невичерпність педагогічного і творчого потенціалу мистецтва. Констатовано, що посилення уваги до культуротворчого й креативного потенціалу освіти спричинює зміну соціокультурного статусу мистецтва, тим самим зумовлює набуття мистецтвом ролі важливого чинника забезпечення творчої та індивідуально-особистісної спрямованості освіти й перетворення мистецтва на важливий компонент змісту освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.dspu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1161
Розташовується у зібраннях:Журнал “Молодь і ринок”

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
141875-Текст статті-304250-1-10-20180908.pdf318,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.